Tips

voor en na tatoeëren

Neem de tijd om het juiste ontwerp te kiezen
De tatoeëerder kan je uiteraard helpen bij het uitzoeken of maken van een ontwerp. Laat je uiteindelijk een tatoeage zetten, dan is deze voor het leven --> bij enige vorm van twijfel dus niet doen!
Een leuk idee of misschien een ontwerp dat het “net niet” is? Overleg met de tatoeëerder, hij kan je helpen om tot precies het juiste ontwerp te komen!
Ook kan een tatoeage o.a. van invloed zijn op de baan die je kunt krijgen, een keuze die je op jonge leeftijd vermoedelijk nog moet maken (neem dan ook geen tatoeage wanneer je jonger bent dan 18 jaar).

 Controleer zelf vreemde tekens
Een populair tatoeage ontwerp is bijvoorbeeld een chinees teken, controleer de betekenis van deze tekens ook zelf! Een tatoeëerder kan u adviseren maar is over het algemeen geen volleerd vertaler! Ook is het internet niet altijd een betrouwbare bron!

 Alcohol verdund bloed
Gebruik voor het beste eindresultaat geen alcohol vanaf de dag voor het zetten van je tatoeage, je verliest meer bloed wanneer dit is verdund en hierbij zal ook inkt mee naar buiten komen!
Appelsap daarentegen verdikt bloed, een glas (een uur) voor het zetten van je tatoeage is dus een aanrader.

Eet goed voor het plaatsen van een tattoo
Het zetten van een tatoeage kan spannend zijn, je zult je prettiger voelen wanneer je goed hebt gegeten (al is het maar een snack).

Verzorg je tatoeage goed
De manier waarop je zelf je tatoeage verzorgt nadat deze is gezet is van invloed op het eindresultaat! Laat je goed adviseren en volg de nazorginstructies!

Schoonmaken
Was na het verwijderen van de folie of het kompres (minimaal 2 uur na het zetten) de getatoeëerde plek met lauw water, gebruik geen washand of schurend materiaal maar voorzichtig je (schone) hand. Maak de plek hierna droog door te deppen zonder over de plek te schuren.

 Gebruik zalf
Gebruik de eerste dagen na het zetten van je tatoeage regelmatig een zalf (bepanthen of maximus care tattoo cream) om korstvorming en jeuk te voorkomen, dit zal ook het uiteindelijke resultaat ten goede komen!
Maximus care tattoo cream is verkrijgbaar in de studio.

 Zonnen / zwemmen
Wacht met zonnen en zwemmen totdat de tatoeage geheel genezen is! Zonnen onder zowel de natuurlijke zon of de zonnebank en zwemmen in zowel zoet, zout of zwembad water komt de genezing en het eindresultaat niet ten goede. Ook al ga je niet naar het strand, bedek de getatoeëerde plek!
Ook na genezing kan zonlicht (UV stralen) je tatoeage aantasten, smeer hem dan ook goed in om bijvoorbeeld overmatig kleurverlies te voorkomen.

 Niet krabben
Tijdens de genezing kan de getatoeëerde plek gaan jeuken. Ga echter nooit krabben, hierbij kunnen korstjes voortijdig loskomen die daarbij mogelijk inkt mee naar buiten nemen.

 Schoonhouden
Hou tijdens de genezing de getatoeëerde plek schoon, laat niet iedereen eraan zitten en zeker niet je huisdier!
Draag ook geen wollen, vieze of strak zittende kleding over de tatoeage.